A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Lahden Aurinkoiset

Lahden Aurinkoiset

Lapsi- ja nuorisokuoro

Lahden Aurinkoiset esittäytyy

Aurinkoisten kuoro vuonna...

Maaliskuussa 1983 perustettiin Lahteen varhaisnuorisotyötä tekevän lapsi- ja nuorisokuoro toimintaa kannattava yhdistys. Tulevalle kuorolle oli nimikin valmiina, ”Lapsi- ja nuorisokuoro Lahden Aurinkoiset”. Kuoron varsinainen toiminta oli alkanut jo syyskuussa 1982.

Toimintansa aikana kuoro on vakiinnuttanut asemansa lahtelaisessa musiikkimaailmassa. Kuoro pitää omia konsertteja ja esiintyy aktiivisesti erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomea. Lahdessa järjestettäviin Lasten talvikarnevaaleihin kuoro on osallistunut vuodesta 2001 alkaen.

Kuorossa laulaa nelisenkymmentä lasta ja nuorta iältään 4- 18 vuotta. Kuoro harjoittelee aktiivisesti viikoittain. Taitojen mukaan jaetaan kuoroa pieniin ja isoihin kuorolaisiin.

Kuoromme tekee esiintymismatkoja myös ulkomaille. Kuoro on vieraillut Tanskassa 1988, Unkarissa 1993, Ruotsissa 1997, Espanjassa 1999, Eestissä 2000 ja Norjassa 2002. Kuoro on osallistunut erilaisiin kuorotapahtumiin ja mm. Salon lastenlaulutapahtuman katselmukseen, josta saimme paljon hyvää palautetta.

Aurinkoisten ohjelmisto koostuu tutuista ja uusista lastenlauluista, kansanlauluista ympäri maailmaa, elokuva- ja musikaalisävelmistä sekä kevyestä pop-musiikista, joita lauletaan 1-4 äänisesti.

Vuodesta 2011 alkaen Lahden Aurinkoiset on antanut myös säännöllistä draamaopetusta 7-18-vuotiaille. Draamaopetuksen piiriin kuuluu mm. musikaalien valmistaminen, Fantasiamusikaali Amicus, 2012 ja viimeisimpänä Erilainen 2014.